השלבים בתהליך בניית אתר

יש שאומרים שלבנות אתר זה כמו ללדת תינוק. שמדובר בתהליך ארוך שדומה להריון ובמהלכו מתגבש אתר, מתפתח, צומח וגדל עד שהוא יוצא לרחבי הרשת באופן מושלם

לנו, בתור חברה לבניית אתרים, נותר רק להסכים עם המטאפורה המיוחדת הזו, ואנחנו לגמרי מאשרים את זה שמדובר בתהליך מורכב שבסופו התרגשות אחת גדולה. בדיוק כמו לידה… נכון שזה לא אורך 9 חודשים אבל גם בניית אתר כרוכה בשלבים ובתחנות שיש לעבור בדרך עד לתוצר הסופי שמוכן לצאת לעולם ולהזניק את העסק שלכם למעלה. אנחנו ב-BGO מדיה בונים אתרים כבר שנים רבות ומעידים על עצמנו שאנו חיים ונושמים את השלבים הכרוכים בכך. בשורות הבאות נשתף אתכם בהם כדי שתוכלו להכיר ולהבין בעצמכם כיצד נוצר הפלא שנקרא אתר אינטרנט לעסק (או לכל מטרה אחרת).

השלב הראשון - אפיון
אפיון אתר אינטרנט הוא השלב הראשוני וממש לא ניתן לדלג עליו. בשלב זה נצטרך לענות על שאלות רבות ובסופו נצא עם מסמך מפורט שיהיה התשתית לבניית האתר. בשלב האפיון נבחן מיהו קהל היעד של האתר, מה מטרותיו, מהי החוויה שאנחנו רוצים ליצור למשתמשי האתר, מה חייב להיות בו, על אילו צרכים הוא צריך לענות, מה אנחנו מצפים ממנו , ושאלות נוספות שנועדו לאפיין את האתר ואת איך שהוא אמור להיראות. שלב זה מתבצע בשיתוף פעולה מלא עם הלקוח ולאחר מענה על כלל השאלות ניצור מסמך מפורט שנקרא "אפיון האתר". המסמך הזה ילווה אותנו אל עבר השלב הבא ושאר השלבים.

השלב השני - UX עיצוב חווית המשתמש
אחרי שענינו על השאלות החשובות בשלב אפיון האתר, נתפנה לתכנן את חוויית המשתמש באתר או בשמה המקצועי UX. מדובר בתחום שלא מפסיק להתפתח ולהתחדש והוא בין האחראים הגדולים ביותר על הצלחת האתר. מסיבה זו לא נוכל לדלג עליו ובטח שלא לזלזל בו. חוויית משתמש זוהי למעשה החוויה שחווה מי שגולש באתר שלנו. האם הגלישה נוחה ונעימה עבורו? האם הוא יצא מהאתר במהירות או נשאר בו זמן רב? האם הוא ביצע פעולות באתר ? (רכישה, השארת פרטים, הורדה של דברים וכו´). ככל שניצור UX טוב יותר כך נשאיר את הגולשים שלנו באתר זמן רב יותר ונגרום להם להשתמש בשירותים שאנו מציעים, דבר שיוביל להזנקת העסק והגדלת רווחים. חווית משתמש מתבטאת גם באסתטיקה של האתר ובמראה הכולל שלו שמשפיע רבות על מה שתיארנו. איזה לחצנים יהיו באתר, איזה סרגלים, איך יראה עמוד הבית ומערכת החיפוש וכל מה שלמעשה ישפיע על הגלישה בו.

השלב השלישי - עיצוב ממשק המשתמש UI
השלב הזה יקבע איך ייראה האתר שלנו הלכה למעשה. UI הוא עיצוב ממשק המשתמש וזהו השלב שבו נעצב את האתר. נקבע את הצבעים, את הפונט, את גודל הכתב, את מיקום התמונות וכו´. זה שלב שמתבצע על ידי מעצבים גרפיים שמתמחים בעיצוב אתרים ויש לו חשיבות גדולה. נראות האתר תשפיע על הצלחתו וכן על אפשרויות הקידום שלו במנועי החיפוש.

השלב הרביעי - פיתוח
אז אחרי שאפיינו את האתר, תיכננו את חווית המשתמש שאנחנו מעוניינים בה, ועיצבנו איך יראה האתר- הגיע הזמן להוציא את כל התכניות לפועל. פיתוח אתרים הוא תחום מורכב ומאתגר שמתבצע על-ידי מתכנתים ומפתחים. הם למעשה מקבלים את העיצוב שנקבע ואת שאר ההחלטות שנתקבלו ויוצרים את האתר ווממשקים אותו למערכות השונות כולל מערכת ניהול התוכן. זה שלב שדרוש ידע וניסיון בבניית אתרים על מנת להצליח בו ועל מנת שהתוצאה הסופית תראה בדיוק כמו בתכניות שלנו. הפיתוח מתבצע על ידי בחירת הפלטפורמה ושפת התכנות שבה נשתמש וכתיבת הקוד שיצרו עבורנו אתר שלם ומושלם.

השלב החמישי - התוכן
זהו השלב הסופי שלאחריו נוכל להגיד שהאתר שלנו מוכן. כשאנחנו אומרים "תוכן" אנחנו לא מתכוונים רק לטקסט כתוב , אלא לכל דבר שממלא את האתר שלנו: תמונות, סרטונים, מאמרים, טורים, ביקורות גולשים וכל דבר אחר. אתר ללא תוכן (מעוצב ויפה ככל שיהיה) הוא אתר שלא ישיג את מטרותיו ולא כדאי להעלות אותו לאוויר. שימו לב שגם אסטרגיית תוכן היא משהו שצריך להיעשות בהתאם לערכי המותג ובהתאמה לדברים שנקבעו בשלב הראשון של אפיון האתר. כדאי להשאיר את כתיבת התוכן באתר לאנשי מקצוע שיודעים לבחור את המילים הנכונות ואת האמצעים הויזואלים המתאימים שימקסמו את תוצאות האתר.